FÖRELÄSNING/WORKSHOP

”Vad är det vi ser?”

Snabbkurs i scenografi & tolkning av vår omvärld

En lustfylld och interaktiv workshop i två delar som handlar om vad vi ser, om representation och hur vi medvetet/omedvetet analyserar allt runtomkring oss.

Föreläsningsdel

Filmarbetaren, pedagogen och Sakcentraren Liv Ulfsdóttir (filmarbetarutbildningen.se/liv-ulfsdottir) berättar och visar klipp från filmer hon arbetat på (Känn Ingen Sorg, Johan Falk m.fl.). Vi pratar om hur dramafilm skapas, med tyngdpunkt på detaljerna, på rekvisitan. Deltagarna uppmuntras till eget skapande genom associationer och Livs motto ”saker har saker att berätta”.

Workshopsdel

Vi använder oss av Sakcenter – Västsveriges enda rekvisitaförråd – där vi plockar fram saker genom pedagogiska övningar. Vi bygger karaktärer, miljöer och historier med prylar, samt ser och känner på autentisk rekvisita från många av de senaste årens svenska filmer och tv-serier.

Tanken är att deltagarna ska få en djupare förståelse för hur film görs, men framförallt få prova sina egna kunskaper i att se, tolka och berätta om tingen runt oss. Hur tänker en vi, vad symboliserar en viss sak och vad kan den berätta om oss och vår identitet?

Detta upplägg passar lika bra för skolklassen som after work-gänget.

Det kan anpassas efter storlek på grupp, tid och ersättningsnivå. Någon/några från Sakcenter medverkar alltid.

Kostnadsexempel: 1,5h föreläsning + 2,5h workshop: 6 000 kr. (Priset är exklusive moms och inkluderar 1 filmarbetare/pedagog.)

Kontakta Liv (liv@sakcenter.se eller 0704384591) för mer info.